Skip to content


Hogeschool Rotterdam

In samenwerkig met studenten en docenten van Hogeschool Rotterdam ontstaat een mooi, verrassend interieurontwerp voor het werkplein van civiele techniek.

De ruimte op de 1e verdieping van dit monumentale pand is vrij, ontstaan door de bouw van 3 lokalen op de begane grond. Op de eerste etage is daardoor een ruimte ontstaan waar studenten projectmatig in groepjes aan het werk kunnen gaan. Naast het werkplein hebben we ook de teamkamer, studentenruimte en kantoorruimte ingericht.

Door gebruik te maken van overlegunits zijn er verschillende ruimten gecreëerd waarin steeds 8 studenten projecten kunnen uitwerken. Door het gebruik van tapijt in de units is er een aangename akoestiek ontstaan. Op het tapijt staan kernwoorden uit de civiele techniek ter inspiratie. Verder zijn er grote loungebanken geplaatst waar studenten met elkaar kunnen bijpraten en overleggen.

Ook in de centrale ruimte is gekozen voor tapijt. Dit tapijt is voorzien van een tekening/print van de Maas en het havengebied van Rotterdam. Een aantal grote plaatsnamen en locaties van de Hogeschool Rotterdam zijn ook in de print verwerkt.

Naast het werkplein hebben we ook de personeelsruimte ingericht. Hierin is de stijl van het werkplein doorgetrokken. Er is een maatwerk-pantry geplaatst en een zeer ruime bank biedt ontspannen zitgelegenheid aan de docenten.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen over dit project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.