Skip to content


Ronald McDonald

De stichting Ronald McDonald biedt een ‘Thuis ver van Huis’ aan gezinnen met een ziek kind. 

Dit doen zij onder andere in het Leids Universitair Medisch Centrum door middel van de Ronald McDonald Huiskamer. Deze Huiskamer biedt het zieke kind, samen met ouders, broertjes en zusjes een plek waar het gezin zich even kan terugtrekken en uit de ziekenhuissfeer en op een ontspannen manier bij elkaar kan zijn. De Huiskamer bestaat uit drie zitkamers voor ouders en een grote speelplek voor kinderen: ‘De Daktuin’.

Door een grootscheepse vernieuwbouwing zal ook de bestaande Ronald McDonald Huiskamer verplaats en opnieuw ingericht worden. Hiervoor zijn drie ontwerpbureau's uitgenodigd voor een pitch. Met name de Daktuin is in dit kader een hele uitdaging, omdat dit een grote, multifunctionele ruimte is en de mogelijkheid biedt iets unieks neer te zetten. 

Het maken van een concept is een belangrijke eerste stap van het ontwerptraject. De wensen en eisen worden in kaart gebracht en deze uitgangspunten worden vertaald naar een interieurontwerp in de vorm van indelingstekeningen, sfeer en materialisatie en 3D visualisaties. 

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen over dit project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.